divendres, 25 d’octubre del 2013

LA GOMA GOLAFRE!!!

Hi havia una vegada una goma que ho esborrava tot. Aquesta goma era molt caminadora i ara un pas, ara un altre va arribar a l'escola de poble que es deia Sentfores, era un barri de la ciutat de Vic. Aquesta és la capital d'Osona, forma part de Catalunya, Espanya, Europa i ben situada al planeta Terra.
Quan la goma va entrar a l'escola va anar directament a la cuina. Va trobar les cuineres que preparaven una sopa de pistons a la marmita, feia molt bona olor.
Ella va pensar:
- Què passarà si em fico a l'olla?
De cop i volta per atzar la goma va caure dins la sopa, era calentona però molt gustosa i bona. Va decidir no borrar-la ni menjar-se-la tota, doncs aquelles cuineres eren amables, eixerides i molt treballadores, feien cuines d'arreu del món.
Va sortir de la cuina i va notar que cada cop que caminava, anava creixent, fins a fer-se tan grossa que s'havia d'ajupir. De cop i volta va explorar en mil bocins tan fort que totes les classes van sortir a veure què passava i un nen que es deia David, feia 5è i era molt entremaliat, va agafar un tros de goma i va començar a rebotar-la, les mestres deien que parés, però tots els nens ja havien començat a rebotar-la.
La goma ja estava tan marejada que va començar a ajuntar-se i va marxar corrents de l'escola, no va tornar a posar els peus mai, però mai més en un centre escolar.
Júlia Barniol i Pla



Dedicat a les cuineres de l'escola Sentfores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada